Tag Archives: varenje

Кисела зелка прочистувач на желудникот

Обилните оброци и многуте слатки работи, по празниците му наштетуваат на желудникот и потребно е подолг период за истиот да се опорави. Професор од Виена Хадемар Банкхофер советува, дека по празниците најдобро е да се јаде кисела зелка.

______________________________________________________________________________________________________

Што да пиете за да не сте надувани по јадење – за подобро варење

Практично секој жител на планетата, има извесни тегоби во работата на дигестивниот тракт. Многу значајна улога во настанувањето на болести во системот за варење, игра течноста која секојдневно ја внесуваме во организмот.

______________________________________________________________________________________________________

Зошто ,,мириса,, телото?

  Непријатната миризба на телото не е омилена тема. Сепак постојат некои работи кој би можеле да ги избегнете, а кој се дирекни причинители за непријатниот мирис на телото.

______________________________________________________________________________________________________

UA-33057274-1