Tag Archives: vid

Видео: Ваков молец не сте виделе – и научниците се чудат

Овој молец ги збуни дури и научниците кои незнаат каде да го сврстат.

______________________________________________________________________________________________________

Откриен нов вид на пајак со огромни канџи

Биолози во пештера во јужен Орегон пронашле до сега непознат вид пајак. Научниците соопшиле дека пајакот е со големина од 7 – 10 сантиметри и има светла кафеава боја, а веруваат дека постојат и други слични видови во околните пештери.

______________________________________________________________________________________________________

Анорексијата може да предизвика сериозни оштетувања на видот

Најново истражување покажало дека тешкото пореметување во исхраната, познато како анорексија, може да предизвика сериозни оштетувања на видот.

______________________________________________________________________________________________________

UA-33057274-1