Tag Archives: vozila

Хакери од 119 различни адреси го нападнале МВР при јавната лицитација за возила

Вкупно 119 различни ИП адреси од повеќе држави од светот ја хакирале веб страницата на Бирото за јавни набавки во последните минути од електронската лицитација за набавка на нови автомобили на полицијата, соопшти МВР.

______________________________________________________________________________________________________

Фото: Резервирано за возила на УН и магариња на УН

  Овој паркинг е резервиран само и исклучиво за возила кои припаѓаат на УН – Обединетите нации. За да се паркира тука возилото мора да е бело а н него да се испишани буквите УН – впрочем како и што се препознатливи возилата на оваа меѓународна организација.

______________________________________________________________________________________________________

Порше – Ка Дис / Порше – Ка Дис – 3 аукција на МВР и уште не е јасно што ќе возат полицајците?

На повторената електронска аукција, според неофицијалните информации на Сител, Порше Македонија е компанијата која понудила најниска цена за околу десет милиони денари.

______________________________________________________________________________________________________

UA-33057274-1