Tag Archives: vrabotuvanje

Ова се професиите за кои има најмногу работа

  Според податоците од бироата за вработување ширум светот ова се десетте професии кои се најбарани. Потребата за нив рапидно расте.

______________________________________________________________________________________________________

Грција им забрани на министрите да вработуваат роднини

Членот на конзервативната партија, Вирон Полидорас, минатиот месец, искористувајќи го тоа што само еден ден бил поставен за претседател на привремениот парламент ја вработил својата ќерка и тоа со постојано вработување.

______________________________________________________________________________________________________

Немате работа? Одете во Кина вработуваат директори без квалификации само ако се белци

Кинезите многу добро плаќале луѓе без никакво искуство кои треба да глумат бизнисмени и директори во кинеска фирма.

______________________________________________________________________________________________________

Ќе се вработуваат 500 луѓе за сезонска работа – плаќа државата

Од идниот месец Агенцијата за вработување ќе ангажира околу 500 лица како сезонски работници, а плата ќе им дава Владата, односно трошоците ќе ги сноси Агенцијата за вработување..

______________________________________________________________________________________________________

АВРМ: Оглас за практиканти без работно искуство – добиваат по 5.000 денари месечно

Агенцијата за вработување на Република Македонија објави јавен оглас. Огласот се однесува на млади невработени кој сакаат да се пријават за практиканство со цел да се стекнат со практични знаења и работни вештини.

______________________________________________________________________________________________________

UA-33057274-1