Немате работа? Одете во Кина вработуваат директори без квалификации само ако се белци


Кинезите многу добро плаќале луѓе без никакво искуство кои треба да глумат бизнисмени и директори во кинеска фирма.

Тоа го правеле од две причини. Првата со тоа стекнувале доверба кај интернационалните партнери и полесно се склопувале бизниси. А второ вработените со стравопочит гледат на директор белец, пишува проталот Одицентрал. Условите за запослување се многу едноставни. Да не сте Кинез, да не зборувате кинески, да се преправате дека ден претходно со авион сте дошле во Кина. Да изгледате добро, преставително во одело.

Оние кои ќе ја добијат работата јасно им е ставено до знаење дека се модели, глумци, а не ретко за оваа работа и се најмуваат токму актери. Немате право на никакви одлуки, ниту на збор – но имате право на договорената плата, бенефиции, службен автомобил и возач ( за да се одглуми имиџот на директор докрај) кинезите ова работно место го крстиле  “White Guy Window Dressing”, “The Token White Guy Gig” или “Face Job”.

Ова работно место во Кина е толку популарно што една компанија се специјализирала за да пронаоѓа кандиати директори, а нејзини клиенти се големи фирми во Кина.

Tags: , , , , ,

MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1