Tag Archives: direktori

Прекршочни пријави и предлог за смена за директорите кои ги преименуваа училиштата во Чаир

Државниот просветен инспекторат поднесе прекршочни пријави против директорите на 4 те училишта во Чаир кои противзаконски ги променија имињата на училиштата и ги сменија таблите пред стартот на новата учебна година.

______________________________________________________________________________________________________

Немате работа? Одете во Кина вработуваат директори без квалификации само ако се белци

Кинезите многу добро плаќале луѓе без никакво искуство кои треба да глумат бизнисмени и директори во кинеска фирма.

______________________________________________________________________________________________________

Зошто треба жените да бидат директори!?!

Повеќе жени на чело на компании звучи како одлична идеја. Со ова се сложуваат и стручњаците кои тврдат дека  фирмите ќе работат многу подобро ако на челните позиции стои жена.

______________________________________________________________________________________________________

UA-33057274-1