Прекршочни пријави и предлог за смена за директорите кои ги преименуваа училиштата во Чаир


Државниот просветен инспекторат поднесе прекршочни пријави против директорите на 4 те училишта во Чаир кои противзаконски ги променија имињата на училиштата и ги сменија таблите пред стартот на новата учебна година.

инспекторатот освен пријавите испратил и предлози до училишните одбори и градоначалникот на Чаир за разрешување на директорите кои не ја исполнија наредбата да ги вратат имињата на четирите училишта во Чаир.

Инспекторатот соопшти дека извршил контролен надзор, откако вчера истече законскиот рок училиштата да ги отстранат новите табли и да ги вратат старите имиња на 4 те училишта.

Share Button

Tags: , , , , , ,

MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1