Tag Archives: пријави

Прекршочни пријави и предлог за смена за директорите кои ги преименуваа училиштата во Чаир

Државниот просветен инспекторат поднесе прекршочни пријави против директорите на 4 те училишта во Чаир кои противзаконски ги променија имињата на училиштата и ги сменија таблите пред стартот на новата учебна година.

______________________________________________________________________________________________________

Србите параноични за безбедноста на нивниот воздушен простор, пријавуваат чудни летала на небото

Србите по 1998 година откако беа бомбардирани од страна на НАТО, се доста параноични што се однесува до безбедноста на нивната воздушна територија.

______________________________________________________________________________________________________

Зголемен бројот на мажите во Македонија жртви на семејно насилство

Зголемен бројот на пријави од жртви на семејно насилство, но во случајов станува збор за мажи. Дури 62 мажи пријавиле дека биле малтретирани од своите сопруги.

______________________________________________________________________________________________________

UA-33057274-1