Tag Archives: табли

Меџити не ги дава таблите – ако ги симнеле во бетонот ќе ги изгравирал албанските имиња

  „Ако некој се дрзне со полиција да ги тргне таблите, тоа ќе биде чиста глупост. Ќе поставиме нови табли или ќе ги изгравираме новите имиња на ѕидовите на училиштата“ – пренесува весникот Дневник

______________________________________________________________________________________________________

Прекршочни пријави и предлог за смена за директорите кои ги преименуваа училиштата во Чаир

Државниот просветен инспекторат поднесе прекршочни пријави против директорите на 4 те училишта во Чаир кои противзаконски ги променија имињата на училиштата и ги сменија таблите пред стартот на новата учебна година.

______________________________________________________________________________________________________

На­мес­то таб­ли­те, во Чаир отс­тра­не­та бис­та­та на Рај­ко Жин­зи­фов

Таблите на преименуваните училишта во Чаир си стојат. Единствено што е отстрането е бис­та­та на ма­ке­дон­ски­от пре­род­бе­ник Рај­ко Жин­зи­фов,, пишува Дневник

______________________________________________________________________________________________________

Уште едно училиште во Чаир доби ново име – 7 март стана Адем Јашари

Општина Чаир дала зелено светло училиштето да го носи името на Косоварот, еден од основачите на ОВК убиен од српските сили во 1999 година. објави канал 5.

______________________________________________________________________________________________________

Таблите од училиштата во Чаир ќе се симнат – дециден министерот Кралев

  Министерот Панче Кралев, денеска дециден Општина Чаир нема добиено согласнот за преименување на училиштата, а за тоа е надлежно министерството за Образование.

______________________________________________________________________________________________________

Чаир провоцира – сепак ги прекрсти училиштата – таблите поставени

Иако надлежните децидно упатија порака дека менувањето на имињата на училиштата и поставувањето табли е незаконско, денеска 4 училишта во Чаир осамнаа со нови табли, со албански имиња.

______________________________________________________________________________________________________

Ако училиштата во Чаир сами си стават албански имиња – полиција ќе им ги симне таблите

Прекрстување и поставување табли со нови имиња во  Чаир е незаконски и доколку го сторат тоа ќе мора да интервенира полицијата, вели директорот на Инспекторатот за локална самоуправа Ванчо Шехтански.

______________________________________________________________________________________________________

UA-33057274-1