Таблите од училиштата во Чаир ќе се симнат – дециден министерот Кралев


 

Министерот Панче Кралев, денеска дециден Општина Чаир нема добиено согласнот за преименување на училиштата, а за тоа е надлежно министерството за Образование.

Инспекторите се на терен и по увидот ќе следат санкции и казни за директорите на училиштата, казни за одговорните и препораки за остранување на таблите.

Барањето за преминеување на училиштата е во процедура и за тоа е потребно неколку месеци да се дадат забелешки. одобрение или да се одбие промената на статутот, изјави Кралев.

Казната за правното лице е 2.000 евра во денарска противвредност, додека за одговорното лице кое е надлежно за законитоста во училиштето, казната изнесува од 500 до 800 евра во денарска противвредност.

 

Share Button

Tags: , , , ,

MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1