АВРМ: Оглас за практиканти без работно искуство – добиваат по 5.000 денари месечно


Агенцијата за вработување на Република Македонија објави јавен оглас. Огласот се однесува на млади невработени кој сакаат да се пријават за практиканство со цел да се стекнат со практични знаења и работни вештини.

Агенцијата воедно ги повика и сите  работодавачи, кои имаат потреба за ангажирање на кадар кој нема работно искуство, млади до 27 години кој имаат најмалку средно образование, да се пријават во работните клубови на Центрите за вработување на Агенцијата за вработување на РМ.

Избраните практиканти, какои и оние кои ќе стажираат ќе добиваат по 5.000 денари паричен надоместок за период од три месеци.

Повеќе информавии на страницата на Агенцијата за вработување на Република Македонија.

Tags: , , , , , ,

MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1