Tag Archives: zemji

Најризични држави за живот – кои се подложни на природни катастрофи

Во истражувањето се вклучени 173 земји, а колку е висок нивниот ризик, зависи од изложеноста на природните катастрофи, можноста да ги превенираат и да се справат со последиците.

______________________________________________________________________________________________________

Македонците поздрави од Бугарите, но не шијат Албанците и Хрватите

Објавена е листа на 145 земји во светот според степенот на здрави жители.

______________________________________________________________________________________________________

Топ 10 земји со најевтин бензин!

Додека македонците но и возачите од нашето соседство, секоја недела исплашено ги чекаат новите цени на горивата, има земји каде што возењето е буквално уживање.

______________________________________________________________________________________________________

Ова се најбогатите земји во светот – по природни богатства

Во 21 век во светот се појавија нови сили на забрзан економски и технолошки развој, при што како стратешка предност се повеќе до израз доаѓаат природните богатства со кои располагаат поедини држави.

______________________________________________________________________________________________________

UA-33057274-1