Tag Archives: zolcka

Генијален совет – Видео еве како најлесно да одвоите жолчка од белка

  На ова видео е прикажан експресен и едноставен – генијален совет како најлесно да ги разделите белката и жолчката од јајцето и тоа без нималку мака.

______________________________________________________________________________________________________

Жолчката од јајцето – штетна за артериите

Холестеролот во жолчката од јајцето може да има исто негативно влијание за крвните садови (артерии) како и димот од цигарите. Ова се разултатите од последното истражување кое го спроведе група канадски научници, а беа објавени во спiсанието “Atherosclerosis“.

______________________________________________________________________________________________________

UA-33057274-1