Технологија против скржавите кои седат во кафаните – Фото


Скржавите и оние кои ги носат само кредитните картички  во кафулињата и рестораните нема да имаат избор  за тоа што не им оставаат бакшиш на конобарите и на бармените.

Њујорчанецот Рајдер Каслер една цела ноќ гледал како една група млади цела ноќ пиеле во клубот и на крај платиле со картичка и под изговор дека немаат кеш само картичка не оставиле бакшиш.

Тогаш Кеслер добил идеја да измисли Дип Јар –електронска часа за бакшиш која што прима и пластика. Повлекување на картичката низ каса од целиот износ симнува дури еден долар, без чекање и без потврда, а доколку муштериите се задоволни од услугата ќе биде потребно картичката да ја поминат низ касата.

Каслер на овој начин одлучил во текот на промотивниот период неговата компанија да плаќа провизија на банките и на компаниите за кредитни картички, а персоналот да добива бакшиш од дури еден долар.

Tags: , , , ,

Ирена Чачкова

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1