Цело село во Србија се заканува дека колективно ќе преминат во ислам


Мештаните од селото Шопиќ, Србија напишале писмо до патријархијата Иринеј со цел да не им ја рушат црквата. Во ова писмо го молат патријархот да им помогне, доколку тоа не се случи тие се закнуваат дека колективно ќе преминат во ислам.

crkva djamija

– Ако не ја добиеме поддршката , која ја очекуваме како верници, ќе бидеме принудени да, Бог нека ни прости, преминеме колективно во Ислам како според законите на Република Србија би добиле подобра заштита за нашите имоти и како нашите стари маченици на тој начин ќе го чуваме нашиот Господ исус Хрсистос во срцата, а на глава ќе ставиме било која капа која нас ќе ни овозможи да ги заштитиме нашите црковни богатства, пишува во писмото кое мештаните го испратиле до патријархот Иринеј.

Share Button
MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1