Ванчо Чифлиганец и Фатмир Етеми – нови членови на надзорниот одбор на Комерцијална банка


Нови членови на надзорниот одбор на Комерцијална банка АД Скопје се Ванчо Чифлиганец и Фатмир Етеми.

За членови на надзорниот одбор, како што информираат од банката, Чифлиганец и Етеми се избрани на денеска одржаното Собрание на акционерите на Комерцијална банка АД Скопје.

Ванчо Чифлиганец и бизнисменот Фатмир Етеми. И двајцата доаѓаат од градежниот сектор како лидери во таа област.

Пријавата за упис на именуваните членови на Надзорниот одбор во Трговскиот регистар, ја поднесува Главниот извршен директор на Банката, Хари Костов.

Оваа одлука ќе стапи на сила по добивањето согласност од Гувернерот на Народната банка на РМ.

Share Button
MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1