Видео: Погледете како китот за малку ќе го потопеше чамецот


Рибарската тура за малку можеше да заврши кобно, кога џиновски кит излезе од морето, буквално прелета крај чамецот, кој што за малку ќе се превртеше.

Се работело за туристичка тура, чамец во Канада  испловил на рибарење, а пропатно и на набљудување на китовите.
Водичот го донел чамецот во непосредна близина на неколку китови, за да туристите можат подобро да ги забележат. Во тој момент еден од китовите излезе од морето, се преврте во воздух и потона во морето. Сето тоаа се случувало на само неколку метри од чамецот.

Еден од туристите го снимил на мобилниот, а бидејќи не бил професионален фотограф, својата снимка ја пријавил на натпревар во списанието национал географик. Ова е ретка снимка на кит кој се превртува во скок.

Tags: , ,

Љубиша Владимиров

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1