Во оваа земја најмалку се работи, а се земаат најголеми плати


Податоците покажуваат дека 26,8 проценти од работоспособните мажи и 76,6 проценти од жените, на работа минуваат помалку од 36 часа неделно, додека во Велика Британија, на пример, тоа важи за 10 проценти од мажите и 40 проценти од жените, пренесува, Telegraf.rs.

Холандија е високо позиционирана на листата од најсреќни земји во светот, а сето тоа бидејќи работат многу помалку од остатокот од светот. Таквата животна навика кај Холанѓаните буди добро расположение и им овозможува да го трошат слободното време на хобија и на тоа што ги исполнува.

ekonomija rabota

Според законот, мајките имаат право да го скратат работното време без никакви последици.

Холанѓаните не ја тргаат насмевката од лицето, а сето тоа бидејќи најмалку четири пати во седмицата трчаат, вежбаат, или занимаваат со некој спорт. На листата на физички најактивни граѓани во Европа, тие го заземаат 28-то место.

Податоците покажуваат дека 26,8 проценти од работоспособните мажи и 76,6 проценти од жените, на работа минуваат помалку од 36 часа неделно, додека во Велика Британија, на пример, тоа важи за 10 проценти од мажите и 40 проценти од жените, пренесува, Telegraf.rs.

Share Button
MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1