Возот Скопје – Солун со краток рок на траење!


Возот кој од Скопје тргнуваше секоја сабота во 5.05 часот, од Велес во 06.01, Неготино 06.46, Гевгелија – 07.34, а во Солун пристигнуваше во 10.24 часот (по грчко време) од први септември веќе нема да сообраќа.

 Од МЖ Транспорт АД – Скопје соопштија дека на ваков чекор се одлучиле поради неисполнување на зацртаните цели и очекувања во делот на искористеноста и комерцијалните ефекти.

 Последното возење со овој воз за Солун ќе биде на 24 август од Скопје, односно повратно на 25 август од Солун за Скопје

Tags: , , ,

Александар Петрески

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1