За Гинисовата: пациент преживеа операција од 21-килограми тумор!


Уникатна операција му го спаси животот на 71-годишниот Риг Фойгт кој има можност да влезе во рекорди со образложение дека во такви интервенции шансата за опстанок е речиси нула.


Германските лекари од клиника во Алтенбург го примиле Фойгт со намера да направат све за неговиот живот да биде надвор од опасност, пишува topnews.ru

Две работи ја правеле интервенцијата ризична: возраста на пациентот, како и фактот дека туморот се наоѓал во стомачната шуплина и со време успеал да направи сложени израстоци цврсто до гастроинтестиналниот тракт и важни крвни садови. Фойгт можел да умре на оперативниот маса од масовните крварење само едно погрешно движење на хирурзите..

стариот Фойгт чувствувал некое време тежина во стомакот, по што приметил дека почнало да расте и да му создава непријатност. Иако имало ризиците друго решение освен операцијата за него немало и тој се согласил со предлогот на лекарите да пристигне во клиниката.

Операцијата била многучасовна, бидејќи туморот бил 37-сантиметри и требало да се одделува од здравите ткива милиметар по милиметар. . Медицинските лица од Алтенбург признаваат дека се горди на себе, имајки предвид дека тие како клиниката не е специјализирана за вакви специфични интервенции. Пациентот Фойгт се опоравува успешно

Share Button
Андријана Станојовска

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1