Забрането за хомосексуалци – на туристичка брошура во Словенија


Во туристички каталог во Словенија се најде сликичка – знак кој ги преставува хомосексуалците. Знакот е прешкртан што би значело забрането за хомосексуалци. За да нема забуна тие до сликичката и напишале јасно и гласно ,, Хомосексуалците се непожелни,,

Здружението Легебитра веднаш реагирало и ги обвинило туристичките агнеции од Бовча за дискриминација. Случајот го пријавиле и то инспекција. Инспекцијата покренала спор против туристичката организација за кршење на законот за борба со дискриминација.

Туристичката организација рекла дека жали за ,,ненамерната грешка,, и потенцирале дека се работи за печатна грешка.

На брошурата јасно се гледа. Дозволено е миленици, дозволено е за мотори и велосипеди. Забрането е пушење и хомосексуалците се непожелни.

Tags: , ,

MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1