Звуците на старата чаршија денес во Скопје


Во Старата скопска чаршија, денес од 13 часот па се до полноќ, на повеќе локации ќе се случува манифестацијата „Звуците на чаршијата“.

13 часот  Капија на Старата Чаршија – Традициите на националностите што живеат во Скопје. Ќе настапат АНПИ “Емин Дураку“, КУД “Орце Николов“, КУД “ Јени Јол“

Од 14 до 17 часот   Чаршиска Книжарница – Пантомима “Театар на 2 кат“, Децата од градинката “Фидани“ инструментален балет, Рецитал “Насмеј се младино“, Презентација на Старата Чаршија, Секстет на гитари, Дувачки дует, Дует “Овчарка“ , Танцување на групата “Ребис“, Група на чифтелии  ОУ “25 Мај“ Скопје, Рок група “ EIGHTFOLD PATH”

Од 12 до 14 часот  Чаршиска Книжарница – Ликовна колонија

Од 18 до 20 часот  Џамија на Мурат Паша – Документарен филм за Старата Чаршија
Од 19 до 20 часот    Ресторан Турист –  “Распеани Радовишани“

Од 21 до 24 часот   Куршумли Ан –   Албанска Софра, Шкелзен Јетиши и оркестар “Буџови“, Миранда Хашани, Фисникет со Агим Гергури, ДЈ Аријан

Share Button
MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1