Баба уништила 120 год стара фреска – сакала да учи реставрирање на неа


Фреска од познатиот шпански сликар Elias Garcia Martinez била оставена во црквата Santuario de Misericodia во Borja, Шпанија за реставрација.

Но наместо реставратори до фреската се дограбила постара жена која одела на часови за реставрирање во црквата.

80- годишната старица неповратно ја уништила 120-години старата феска наречена Еве го Човекот. Откако видела дека направила штета и неможе да ја поправи пријавила и признала. Ќе се направи обид за враќање на фреската во првобитната состојба.

Фреската пред и по ,,реставрирањето,,

Share Button

Tags: , , ,

MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1