Баксуз: Била учтива и пуштила бабичката да купи лото пред неа – бабата доби 590 милиони (Видео)


zena baksuz

34-годишната Крандал стоела во ред во продавница со својата ќерка на еден чекор од богатството, кога Меккензи некако се некако се шмугнала пред неа. Кога ќерка и и посочила дека бабата оди преку ред, Крандал не обратила многу внимание.

Дури и касиерката го забележала ова, па и дала предност на Крандел да го купи лозот на Меккензи, кој доколку бил задржан редот таа ќе го добиела. Жената  сакала да биде учтива кон бабаичката и ја пуштила преку ред.

propustila-zenu-preko-reda-i-propustila-milijune-ne-zalim-504x335-20130622-20130606201644-fd72f4e1182cc4bce1fb4d043139e2e7Подоцна иста вечер, 84-годишнта старица стана единствениот добитник на премијата од 590,5 милиони долари.

“Домашните ме закачаа дека жената што пред мене го купи ливчето ќе ја освои премијата, а јас им велев – како не бе, никој нема да победи од нашиов град.”

Запрашана дали и криво, Крандал одговорила дека не жали и дека ” учтивоста е важна, и е пример за нејзините деца.”

Меккензи одлучи да оди на еднократна исплата (сепак има 84 години), со што ќе добие 370,8 милиони долари.

Share Button

Tags:

MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1