Брука: Сликан полицаец со упатства за апсење на Асанж – ,,по секоја цена дури и ризик по живот,,


,,Да се уапси по секоја цена, дури и во случај на „ризик по животот“ ова стои во белешката која ја држи полицаец пред амбасадата на Еквадор каде е Џулијан Асанж.

Полицаецот бил фотографиран, а потоа фотографијата била зголемена и јасно можеле да се прочитаат упатствата кои скотланд јард ги дало на полицијата, а полицаецот си ги запишал.

Во забелешките кои си ги пишувал полицаецот стои дека Асанж треба да се уапси и ако е во дипломтаско возило или било кое друго средство кое е под дипломатска заштита.

Скотланд јард одби да ја коментира оваа срамна фотографија која покажува дека ќе се срушат дури и дипломатските договори само за да се уапси Асанж.

Tags: , , , , , , ,

MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1