Дистрибуирал 30 тони расипано пилешко месо до fast food ресторани, немал никава дозвола ниту лиценца за работаЗнаеме ли каде јадеме и што јадеме. Од каде доаѓа месотот во fast food рестораните. Прочитајте го овој пример.

Во Америка дистрибутер на месо во Бристол доставувал по 30 тони расипано пилешко, секоја недела, од нелиценцирана фабрика во Бристол. Камаран Ајаиб (27) го доставувал месото до кебапчилници, продавници, во рестрани, сендвиачри за брза храна низ целиот град.

Просториите во кои што се наоѓало месото не ги исполнувале стандардите за хигиена, масите на кој што Камаран го обработувал месото, ги чистел со нехигиенско средство, немал никакви одобренија и лиценца за работа.

Тој се изјаснил виновен за 16 обвиненија покренати против него за неуспехот да се усогласат со прописите на хигиената на храната во периодот од 2010 и 2011 година, но негирал дека има какво било познавање на сечењето на пилешкото месо во истите простории.

Тој се изјаснил дека пилешкото пристигнало во кутии од Европската унија од регулирани фабрики.

Tags: , , ,

Љубиша Владимиров

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1