Еко пак доби дозвола за отстранување на безопасен отпад


Еко-Пак Хит  е непрофитна компанија која се занимава со управување на отпадот од амбалажата. Оваа фирма сега и официјално доби и лиценца за постапување со отпад од пакување.

Фирмата се грижи пластичните шишиња и секој друг вид отпад кои тешко се разградува да биде соодветно рециклиран. Целта им е да ја промовираат заштитата на природата, а за тоа ќе ги едуцираат и граѓаните како да бидат активни учесници во процесот на рециклирање.

Компанијата се бави со

Откуп на секаков вид на отпад

Извоз и рециклирање на отпад.

Веќе им се ставени на располагање на 10 општини со население од 211 500 жители и имаат договори со 89 компании.

Целта е собраниот отпад да се рециклира или енергетски да се искористи.

Share Button

Tags: , , , ,

MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1