Како до повеќе пари со магија!


 

Големата вистина е дека колку повеќе имаме, толку повеќе ни треба. Нашите потреби се зголемуваат пропорционално со нашите способности, но потоа брзо се надминуваат. И да за да држите чекор со своите желби, може да помогне магијата.

Сепак, мора да се запомни дека ништо во животот не паѓа од небото па така и овие ритуали нема да работат ако не работите – велат вредните и среќата ги прати.

Овие обреди нема да направат чуда, тие ќе ги валоризираат вашите работи, ќе помогнат да се наплати сработеното, да се реализираат бизнис плановите – но нема да ви донесат ковчег со златници на вратата од нигде никаде.


АКТИВИРАЊЕ ЗОНА ПАРИ
Една од најмоќните начини да се привлечат пари е да ја активирате областа на парите. Оваа зона се наоѓа во југоисточниот дел на вашиот дом или во левиот агол на собата, се активира со вода. Затоа, во овој дел од станот или собата ставете фонтана, аквариум со златни рипки, кристали, монети и пари дрво.

Бришете прашина
Во областа на богатство мора секогаш да е се уредно. Не дозволувајте прашина да се нафати на ритуалните објекти. Ако таму имате аквариум со златни рипки, водата секогаш мора да биде кристално чиста, и аквариумот без каменец. Покрај тоа, Кинезите се многу внимателно ги третираат нивните рипки. Се верува дека газдата не е загрозен финансиски се додека неговите риби се живи и здрави. Смртта на една риба се смета застрашувачко предвидување.

Замислете дека сте богати
Ефектот на овие материјални атрибути ќе биде посилна ако се надополнуваат вербална афирмации. Напишете на парчиња хартија што сакате и закачете го во областа на богатството. Или, пак, изговорете го тоа гласно секогаш кога сте во тој дел од станот. Сепак, за ритуалот да успее, мора навистина да си се замислите себе во улогата која ја посакувате.

  Магични зборови
• Богат/а сум
• Мои финансии се стабилни
• Сè што правам носи профит
• Моето богатство се зголемува
• Можам да си дозволам се што сакам

Употреба на силата на месечината
За да се повикаат пари во куќата, ќе ви помогне моќта на Месечината. Се верува дека во текот на одреден месец нема да имате проблеми со пари, ако првите неколку дена по новата месечина го направите следниот ритуал.
Во текот на растечкиот месец околу полноќ, ставете ги во глинено ќупче сите метални монети кои ќе ги најдете во џебовите, чанти, паричници, фиоки … Ако веќе имате сад каде ги чувате, преместете ги во ќупот.

Запалете свеќи
Следно запалете 3 зелени свеќи, ставете го ќупот пред нив, и да почне да се концентрирате. Измешајте ги парите – пресипувајте ги внатре, надвор така да звецкаат. Додека го правите тоа замислете дека имате секогаш со вас пари колку што е потребно да се чувствувате безгрижно и безбедно.

• Ако очекувате приход, а не сто проценти сигурни дека ќе биде, замислете дека ви доаѓаат од банка известувања дека е извршено плаќањето.
• Ако сакате да се најдете нов извор на приход, мислете на тоа како добивате понуда која навистина ви е по мерка. И не заборавајте да визуелизирате како ви го плаќаат тој нов ангажман.
• Ако сакате да купите голема работа, а немате пари, можете да замислите како ја купувате, плаќате а сепак во паричникот ви остануваат многу пари .
• По церемонијата ќупо оставете го на прозорот се до полна месечина.

Сакајте пари, но искрено
Ако твоите мисли се негативни за пари, парите дефинитивно ќе ве избегнуваат. Да претпоставиме дека сакате да бидете богати, но ги презирате богатите луѓе. Ако мислите дека парите се нешто валкано, нечесно, вас тој негативен став кон материјалните добра ќе ве блокира во желбата. За да се привлечат пари, ќе мора да ги сакате каде и да се – во свој или некој друг џеб.

• Радувај кога и на другите им оди добро, тоа ќе сигнализира дека и вие посакувате успех.
• Ако ви е тешко да ги контролирате своите мисли и чувства, започнете барем со контрола на зборовите, па со време тоа што го зборувате и повторувате и ќе го мислите.
• Повторувањето на афирмативни фрази ќе ви помогнат да се промени негативниот модел на размислување со кои ги одбивате парите од себе.
• Ако за вашиот финансиски проблеми, ги обвинувате сопругот, родителите, пријателите, земјата, богатите – вашите разочарувања и проблеми ќе останат со вас.
• Запомнете, потрага по виновникот и лелекање нема да донесе позитивни промени во вашиот живот. Ваквите ставови се само продлабочување на сите лоши работи кои ви се случуваат.
• обвинувањето на другите ги блокира вашата креативност и креативна моќ. Што го комплицира и го успорува успехот.
• Немојте да паднете во стапицата на горчина. Не барај проблеми околу се и секој. Негативни конотации и интрига, ќе го блокираат вашиот капацитет да ги решите проблемите.

Share Button

Tags:

MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1