Кои се најздрави пива во светот


Многу истражувања покажале дека консумирањето на пиво во умерени количини може да биде многу здраво. The Daily Best,составил список на најздравите пива рангирани според процентот на алкохол и калории кои ги содржат.

1. I.C. Light

Калории (12 oz): 95

Јаглени хидрати : 2,8

Алкохол : 4,15%

2. Michelob Ultra

Калории (12 oz): 95

Јаглени хидрати : 2,6

Алкохол: 4,1%

3. Natural Light

Калории (12 oz): 95

Јаглени хидрати : 3,2

Алкохол: 4,2%

4. Budweiser Select

Калории (12 oz): 99

Јаглени хидрати : 3,1

Алкохол: 4,3%

5. Miller Lite

Калории (12 oz): 96

Јаглени хидрати : 3,2

Алкохол: 4,2%

6. Select 55

Калории (12 oz): 55

Јаглени хидрати : 1,9

Алкохол: 2,4%

7. Busch Light

Калории (12 oz): 95

Јаглени хидрати : 3,2

Алкохол: 4,1%

8. MGD 64

Калории (12 oz): 64

Јаглени хидрати : 2,4

Алкохол: 2,8%

9. Modelo Especial

Калории (12 oz): 145

Јаглени хидрати : 4

Алкохол: 6%

10. Milwaukee’s Best Light

Калории (12 oz): 98

Јаглени хидрати: 3,5

Алкохол: 4,2%

Share Button

Tags: , ,

MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1