Научници излекувале од рак со едноставна техника и бесплатна – а сеуште не е прифатена – зошто???


За лекување е потребно Дихлорацетат ДЦА, кој се користи за пореметување на метаболизмот, па не постои страв од нус појави или други несакани последици.

Овој лек нема потреба да се патентира, така што секој може да го употребува и тоа многу брзо и многу е евтин, за разлика од скапите лекарства кои се користат против ракот, а кој ги нудат големите фармацевски компании.

Канадскиот тим од универзитетото Алберта – ДЦА го тестирал на човековите келии и докажале дека оваа супстанца успешно го совладала ракот на белите дробови, на градите и на мозокот, додека сите други келии поминале неоштетени.

Без патент нема заработувачка

Лекувањето со помош на ДЦА не се сведува на гликолиза туку на митохондрија.

Овој ефект дозволува реактивирање на процесот кој се нарекува апоптоза. Митохондрија во себе има програм за самоуништување кој се активира кога се работи за рак на ќелиите.

Без апоптоза тумор брзо расте бидејќи неговите ќелии одбиваат да се изгаснат на некој начин.

Фармацевските компании не вложуваат во ова истражување бидејќи методата ДЦА не е можно да се патентира, а без патент не може д заработат пари.

Игнорирајќи ги големите компании оваа метода досега требаше да биде истражувана во независни лаборатории  со што би се потврдил овој лек.

Целиот истражувачки труд би бил објавен на сите факултети  ширум светот на кој пак би им било мило да учествуваат во ова истражување и да помогнат за развој на ефикасен лек против ракот со кој многумина не успеалее да се изборат.

Ќе види ли овој бесплатен лек бел ден – останува да се види

ОВДЕ ПОВЕЌЕ ИНФО

Tags: , , , ,

Ирена Чачкова

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1