Не чувајте ништо под кревет, освен една работа!


Кога лежиме или спиеме на своите кревети, нашата потсвест е отворена и впива многу повеќе енергија, затоа Фенг Шуи најчесто советува да не држиме ништо под креветот. Но има еден исклучок.

Генерално, просторот под креветот треба да биде отворен, за да имаме отворен проток на енергија која треба да се канализира рамномернопо целото наше тело во текот на ноќтта. Работите кои можеби ги држите под креветот содаваат конфузна енргија која вашиот несвесен ум ја впива додека спиете, што е многу лошо.KREVET

Простоот под креветот треба да биде празен и редовно да го чистите.

Еен исклучок од „ништо под креветот“, според Фенг Шуи, е да чувате под кревет нешто што се вика „кутија со богатство“.

Тоа е специфичен фенг шуи алат за испраќање на оредени желби и намери, односно за отворање на нашето несвесно „ја“ со можност нашите желби да се исполнат.

Каква е таа кутија и што има во неа?

Квалитетот на кутијата е важен бидејќи тоа ќе предизвика поголема или помала енергетска вибрација. Цврстиот капак ќе претставува поголема сигурност и постабилна енергија, а отворена кутија ќе има повеќе „отворен“ тип на енергија. И двете се подеднакво совршени, зависи од тоа што сакате да манифестирате.

Материјал на кутијата: Дрвото е заземјување и ја држи енергијата на делување и раст. Фино обрабена, златна (може и имитација), сребрена или украсена со украсни камења, ќе го зголеми чувството на изобилие. Земјена или керамична сугерира на енергија на внимание и нега.

Што да се стави во кутијата?

Пред да ставите некои работи, запрашајте се –  што навистина ќе ве направи среќни? Идејата е да пронајдете предмети кои ви побудуваат среќни моменти кои сакаме да ги привлечеме во живот.

Во кутијата ставете предмети кои ќе поттикнат одредена желба да се исполни во вашиот живот: Ако сакате изобилство и пари во кутијата ставете разби банкноти, златен накит, златници, кристали… Избегнувајте да ставите монети. Ако сакате да привлечете љубов, во кутијата ставете природни мириси, црвени свеќи, мирисни креми и етерично масло.

Енергетското влијание на Кутијата со богатство ќе го почувствувате без оглед на кое место подкреветот ќе ја поставите, но јадобро место е под папокот. На тој начин, директно суптилно ја „храните“ енергијата со внатрешноста на кутијата, како што мајката го храни фетусот низ папочната врвка.

„Кутијата со богатство“ треба да се прегледа и освежи на секои три месеци.

Share Button

Tags:

MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1