Немаме море ама наши жени победија во едрење во Хрватска


Женскиот едриличарски тим Sunflowers (Сончогледи) го освоил првото место во конкуренција на 28 бродови кои учествувале во регатата ПАМПУР во Хрватска.

Како што пишува Вечер во победничкиот тим се: Александра Дилевска, Ирена Богоевска, Емилија Пајковска, Катерина Кетковиќ, Татјана Шикоска и Елена Андоновска.

Сите се успешни жени, а Едрењето им е хоби. Дилевска е прв човек на Публицис, Богоевска ја води консултантската куќа Магра Македонија, Пајковска откако ги постави и разви Дуна Компјутери, сега го развива Намико, Шиковска е дел од менаџерскиот тим на ОБСЕ, Андоновска работи за Хјулит и Пакард, а Кетковиќ е професорка во МБУЛ Илија Николовски Луј.

Регатата се одржа во Муртер, Хрватска. Македонскиот тим го освои првото место иако имале мало искуство.

Share Button
MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1