Од денес алкохол само до 19 часот


За оние кои нема да го почитуваат законското решение предвидени се санкции -забрана за вршење дејност во траење од седум или 15 дена, како и парична казна до 5.000 евра.


Во летниот период, алкохол можеше да се купи до 21 часот, но од денес 1-ви Октомври, утре клуч на фрижидерите со алкохол ќе се става во 19 часот.

Според законот, продолженото време на продажба важи од мај до крајот на септември. Продавниците од денес па до мај алкохол смеат да продаваат само до 19 часот.

За оние кои нема да го почитуваат законското решение предвидени се санкции -забрана за вршење дејност во траење од седум или 15 дена, како и парична казна до 5.000 евра.

Share Button

Tags: , , ,

MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1