Tag Archives: vino

Виното како алтернативната медицина – Примена во лекувањето

Поради алкохолот во виното, лекувањето не смее да се применува на деца. Истото важи и при мешањето на вината.

______________________________________________________________________________________________________

Од денес алкохол само до 19 часот

За оние кои нема да го почитуваат законското решение предвидени се санкции -забрана за вршење дејност во траење од седум или 15 дена, како и парична казна до 5.000 евра.

______________________________________________________________________________________________________

И во Дизниленд алкохол – ќе се продава пиво

Компанијата Дизни одлучи по 41 година, да внесе радикални измени во Дизниевото царство – во паркот на Флорида посетителите за прв пат во историјата ќе можат да си нарачаат алкохол во ова ,,детско царство,,

______________________________________________________________________________________________________

Хитлер вино се продава во Италија

Жена чии роднини починале во логорот во Аушвиц била шокирана кога во една продавница во Италија открила дека се продава вино со ликот на Хитлер на етикетите.

______________________________________________________________________________________________________

Канаѓанин произведува вино од патлиџан

Канаѓанинот Паскал Миш успел, по семеен рецепт од неговиот прадедо, да направи вино од домати. Сега произведува годишно по 34 000 шишиња од овој еликсир.

______________________________________________________________________________________________________

Владата ќе отвара продавници за вино

Ќе се отвараат специјализирани продавници за вино во туристичките места. Планирани се меѓу 15 и 20 продавници, а парите ќе ги даде Владата.

______________________________________________________________________________________________________

UA-33057274-1