Одете во Грција за евтини луксузни коли – Грција не знае што да прави со илјадници запленети луксузни возила!


 

Додека Грција бара помош за спас од должничката криза, илјадници запленети луксузни возила скапуваат на паркинзите и складовите низ целата земја.

Автобуси, автомобили и мотоцикли од соништата, до неодамна биле во надлежност на сега затворената владина служба, (Организација за управување со јавниот имот).

Најчесто овие возила биле продавани на аукции, сега се чини ( намерно или ненамерно ) никој не е надлежен за нив. Организацијата формирана во 1946 година одржувала аукции за најразновидна роба, меѓудругото и за луксузни автомобили, запленети од криминалци.

Најчестите посетители на ваквите настани биле политичарите и јавните службеници.

Ширум земјата „лежат“илјадници луксузни автомобили, мотоцикли и слот машини, кои и тоа како ги доведуваат во искушение и најчесните граѓани, па многу владини службеници се префрлени во секторот за обезбедување ( заедно со посебно обучени кучиња го чуваат овој државен имот).

Tags: , , , ,

MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1