Професор од Оксворд: Генетското дизајнирање на бебе е нашата морална обврска ?!?!


Создавање на таканаречени дизајнерски деца може да се смета за морална обврска на човештвото, бидејќи овозможува да израснат и етички совршени деца во иднина, оценува професорот Џулијан Савулексу, експерт за практична етика.

Науката во се поголема мера докажува дека гените влијаат на карактерот поради што одредени генетски маркери  во ембрионот  влијаат на иднината на детето. Со одредување и избирање на дел од гените и ембрионите, може да влијаеме на тоа какво би било детето во иднина, објаснува Савулевски

“Родителите кои прават се за своите деца имаат доволно добри предиспозиции за одличен живот”, тие се одговорни родители, објаснува професорот Савулевску.

Според него нема ништо лошо во тоа да се извадат лошите гени , да се остават добрите – по желба. па според него утрешнината ни носи шопинг на бебиња.

работава одиш во клиника и како на пазар викаш – сакам музичар, сакам правник. да биде плаво, црно, високо, ниско.?!?!?!

Tags: , , , ,

MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1