Сакате да ги откажете цигарите одете во Австралија – 900 денари кутија – ЕВЕ КАДЕ СЕ НАЈСПАПИ


Некои земји во светот преземаат различни мерки против пушењето, а меѓу нив е и високата цена на цигарите.

Cigarettes Reporter направи листа на десетте земји во кои цигарите се најскапи.cigari

На првото место на листата е Австралија, земја која презема драстични мерки против пушењето.

По неа е Нов Зеланд, додека на третото место е Норвешка. Така, во Австралија просечната цена на цигари изнесува околу 14.5 евра, додека во Нов Зеланд околу 13.3 евра.

Ова е листата на десетте земји со најскапи цигари:

10. Шведска – просечна цена од 7.3 евра

9. Папуа Нова Гвинеја – 7.4

8. Швајцарија – 7.8

7. Франција – 7.9

6. Канада – 8.3

5. Исланд – 8.5

4. Обединето Кралство – 11

3. Норвешка -13

2. Нов Зеланд – 13.3

1. Австралија – 14.5 евра.

Share Button
MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1