Се спрема спектакуларно апсење на двајца екс директори на МРТВ ?


Според порталот ОхридСкај, повикувајќи се на свои извори, се подготвува апсење на двајца бивши директори на МРТВ, еден директор во Македонски Шуми, неколку раководители на подрачни единици при Министерството за Финансии и неколку бивши раководители на истите но поставени во 2005/2007 година

 

Дека се подготвуваат нови апсења пишува и Фокус. Според нив на удар ќе се функционери на владејчката партија, но и судии и стечајни управници. Повикувајќи се на свои извори од МВР, Фокус пишува дека нема да бидат поштедени ниту неколку локални функционери и неколку директори на јавни претпиријатија.

Се чешлаат приватизациите на фирми од Скопје, Велес, Штип, Тетово и Битола.
и повторно се отвораат досиејата „Славија“, „Центро“, „Годел“, „Порцеланка“, „Лозар“ и „Топилница“, пишува Фокус

Tags: , , ,

MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1