Сите кои пијат горко кафе ќе се шокираат од ова истражување


Австриско истражување открива дека љубителите на горките јадења и напитоци покажуваат на поголема тенденција кон садизам и антисоцијално однесување.

Проучувајќи ја врската помеѓу личноста и склоноста кон специфични вкусови, научниците од Универзитетот во Инзбрук утврдиле дека личностите кои сакаат горко се повеќе склони кон садизам, макијавелизам, нарцизам и асоцијално однесување.kafe1

За време на истражувањето, волонтерите биле изложени на разни категории на вкус, а потоа морале да ги рангираат и да одговорат на прашања кои се однесуваат на нивната личност.

Резултатите на студиите покажале дека личностите кои уживаат во горките јадења и напитоци покажуваат симптоми на психопатија.

Како и кај билките, чие ниво на горчина се показател на нивото на токсичност, склоноста кон горки вкусови кај луѓето укажува на нивната потреба да се изложат на опасност, да бараат силни возбудувања.

Колку е личноста пољубезна и поподготвена на соработка, кај неа помалку била изразена потребата за горки вкусови.

Share Button

Tags:

MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1