Со 2 вежби откажете го пушењето!


Вежбите за дишење не се изум на модерната медицина. Повеќе од еден миленум активно се користат и во јогата. Таквите вежби значително влијаат на човековиот организам.

pusenje44Вежба 1

Кога ќе почувствувате силна желба за пушење, излезете на свеж воздух. Исправете се и опуштете се. Вдишете воздух со полни гради и задржете го во себе околу 3-5 секунди. Потоа полека издишете. Повторете ја оваа вежба 10 пати. По оваа вежба може да почувствувате лесна вртоглавица која е поврзана со заситеноста на мозокот со кислорад. Главен резултат е тоа што постепено, желбата за пушење исчезнува.

Вежба 2

Бавно вдишете воздух низ носот и малку побрзо издишете. Ако се поистоветите со парна локомотива, тогаш вежбата не само што ќе биде ефикасна, туку и забавна. Почнете да ја правите полека и посепено зголемувајте го темпото. Во еден циклус направете 30 вдишувања и издишувања. По секој циклус правете по 1 минута пауза. За да го добиете резултатот, повторете ја вежбата 5-6 пати. Постепено ќе помислите на тоа дека не размислувате многу често за пушењето.

Share Button
MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1