Со флертување до подобро работно место


Шармирањето и флертувањето со шефовите и колегите, може да им помогне на жените брзо и лесно да напредуваат во работата. Меѓутоа, слабоста на оваа„тактика“ е тоа што ќе се соочите со омраза од другите колеги.

Иако флертувањето може да ве однесе многу далеку, посебно припадничките на понежниот пол, сепак треба да бидете свесни дека од останатите колеги ќе бидете етикетирани како неморални.

– Иако помили ни се жените што флертуваат, сепак нив не смее да им се верува, изјавува Лаура Креј од Универзитетот Беркли каде е направена студијата.

Под флертување се подразбира пријателско расположение кон другите и испраќање насмевки, но без вулгарна конотација.

Share Button

Tags: , , ,

Александар Петрески

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1