Срушени милиони сајтови во светот – недостапен повеќе од 4 часа и MKnews


Лице поврзано со хакерскиот колектив Анонимуси ја презеде одговорноста за  хакерскиот напад на големиот GoDaddy.

Поради овој напад сите сајтови чии домени и сервери се хостирани од GoDaddy не функционираа, меѓу нив и нашиот сајт MKnews беше недостапен повеќе од 4 часа. GoDaddy има 53 милиони домени, и сите свои клиенти ги информираа дека забрзано работат на отстранување на проблемите предизвикани од овој хакерски напад.

Оваа вест ја пренесоа и сите светски медиуми со оглед на фактот што многу од најпосетуваните сајтови во светот се хостирани токму од GoDaddy.

Tags: , , , ,

MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1