Стапнал на морски еж во Грција – по 3 недели бил неподвижен (Фото)


Млад Британец по три недели отако стапнал и се боцнал на еж, добил инфекција. Чиревите кои му биле големи колку тениско топче, му нараснале во пределот кај кичмата, по што му го оштетиле рбетниот мозок.
317b8bcbbc0df3fa_Callum Hall 2purple sea urchin, violet urchin (Sphaerechinus granularis), single exemplar on a rock among brown algae, Greece, CretaСтудентот Калум Хол, за време на одморот во Грција, на островот Скијатос, случајно нагазил на морски еж, а по малата незгода, дваесетгодишниот Хол останал парализиран. Хал вели како на ежот се набодел откако скокнал од бродот во морето.„Почуствував болка, но тоа ми делуваше како бодеж од пчела. Од стапалото извадив три црни боцки и на тоа повеќе не помислував“, вели Хал.

(фотографии од летувањето во Грција)

b09f2bbfdfb1112e_Callum Hall 3 e60c0ccb9ed00044_Callum Hall 1

Младиот Британец три недели по убодот добил инфекција. Откако му бил оштетен рбетниот мозок, останал парализиран од половината до доле. Лекарите веднаш го оперирале, но парализата не можела да се спречи. Тие му кажале дека е среќен што воопшто преживеал, затоа што неговиот организам силно реагирал на убодот.

Share Button
MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1