Tag Archives: biznis

Семеен бизнис стар 1.400 години! Економска уметност – браво!

Со изградба на будистички храмови јапонското семејство Гуми се занимавало од 578. година, па се до 2006 тата кога „Конго Гуми“ доживеа банкрот и беше купена од фабриката „Такамачу“.

______________________________________________________________________________________________________

Немој да сте помислиле на умирање без 500 евра во џеб – толку чини погреб

Погребалните услуги се сигурна работа, но како и во многу други бизниси во голема мера целата работа е подложна на манипулации, мито и корупција.

______________________________________________________________________________________________________

Македонците освоија 2 место за зелени бизнис идеи

  На Форумот во Колашин, од 17-20 Јули 2012, Црна Гора, беа претставени избраните 3 идеи од секоја од 5-те држави учеснички. Најдобро ренагираните 3 идеи добија по 10.000 УСД$.

______________________________________________________________________________________________________

Како изгледате, што сакате, циции или платиши– фирмите ќе знаат со еден клик – нова апликација/ Видео

Фирмите со еден клик ќе знаат кој сте, колку сте платиши или циции и ќе знаат како изгледате и дали сте проблематичен клиент. Сето тоа со новата апликација која е преставена како иднината во бизнисот.

______________________________________________________________________________________________________

UA-33057274-1