Tag Archives: bolka

Гените одредуваат колкава ќе ни биде толеранцијата на болка

Луѓето со поголема толеранција на болка може да им се заблагодарат на своите гени. Ова е заклучокот од студија направена на Кралскиот Колеџ во Лондон.

______________________________________________________________________________________________________

Потполно бизарни методи за отстранување болка – но велат функционирале

Следниот пат кога ќе си го удрите палецот обидете се со оваа бизарна метода која ја препорачуваат научниците.

______________________________________________________________________________________________________

И храната знае да боли – што се предизвикува болка?

Сите ние сме ја искусиле агонијата на прејадување. Но дали вашата исхрана навистина би требало да биде виновник за појава на артритис, болка во мускулите, астма и проблеми со кожата?

______________________________________________________________________________________________________

,,Пцуењето,, го зголемува стресот, но ја намалува болката

,,пцуењето,, е облик на агресија, посебно ако не е дел од секојдневниот речник па се вклучуваат инстинкти наменети за опасни ситуации поради што се зголемува и толеранцијата на болка.

______________________________________________________________________________________________________

UA-33057274-1