Tag Archives: energija

Македонија и земјитеод Балканот трошат два пати повеќе енергија од Западна Европа

Балканските држави заедно со Македонија трошат два пати повеќе енергија по долар од бруто домашниот производ споредено со земјите во Западна Европа.

______________________________________________________________________________________________________

Видео: Чекори и произведувај струја!

Совршен изум што човековите чекори ги претвора во електрична енергија, дело на “Pavegen Systems Ltd”.

______________________________________________________________________________________________________

За да не купуваат бензин од Израел палестинците дизајнираа соларен автомобил

За да стават крај на нивната зависност од Израел, палестинците кои живеат на Западниот брег пронајдоа автомобил кој работи на соларна енергија.

______________________________________________________________________________________________________

Најбизарните извори на енергија во светот!

Новите технологии малку по малку ги шират можностите, цивилизацијата да се снабдува со некој нов извор на енергија.

______________________________________________________________________________________________________

UA-33057274-1