Tag Archives: живот

Видео: Приказната на Нета Коен, чиј живот и страдања се инспирација за филмот „Трето полувреме”

Нета Коен, чиј живот и страдања се директна инспирација за Митревски во создавањето на сценариото на „Трето полувреме”, била ќерка на Аврам Коен, угледен Евреин од скопската висока средна класа, но избегала од дома и се омажила со фудбалер-христијанин, што и ја спасило од концентрационите логори

______________________________________________________________________________________________________

Можело и свекрва да се сака – Ерика и донираше бубрег на екс сверквата – и го спаси животот

Снаа и свекрва – вечна војна! Но чуда се случуваат. Ерика Арсенаулт донирала бубрег за својата поранешна  свекрва. Откако на facebook дознала за проблемот на Дороти, веднаш се јавила на семејството со кое веќе одамна раскрстила.

______________________________________________________________________________________________________

Верувале или не наскоро ќе живееме 1000 години

Прочуениот англиски геронтолог и професор на Универзитетот Кембриџ Обри де Греј верува дека поради пребрзото темпо на развој на биологијата и другите науки ќе може да му се обезбеди на човекот да живее верувале или не дури илјада години и тоа во блиска иднина.

______________________________________________________________________________________________________

UA-33057274-1