Tag Archives: oploduvanje

Машко или женско? Плаќаат за да го изберат полот на детето при вештачко оплодување

Стотици жени кои се во програмата за вештачко оплодување во САД плаќа илјадници долари за да го изберат полот на нероденото дете.

______________________________________________________________________________________________________

Затвореник прошверцувал сперма – и ја пратил на жена му за вештачко оплодување, синот се фатил од прва

Амар Зибен отслужува доживотна казна во затвор во Израел. Успеал да прошверцува сперма до неговата сопруга во Палестина која денеска родила син, а парот не се има видено 15 години.

______________________________________________________________________________________________________

Прво успешно вештачко оплодување на слон

Зоолошката во Виена денеска соопшти дека за прв пат успешно реализирала вештачкото оплодување со помош на сперма на слон кој живее во дивина.

______________________________________________________________________________________________________

UA-33057274-1