Tag Archives: oriz

Утре масовен протест на оризопроизводителите од кочанско

Незадоволни од ниските откупни цени и политиката на Министерството за земјоделство, оризопроизводителите од кочанскиот регион за утре најавија масовен протест пред Управната зграда на локалната самоуправа.

______________________________________________________________________________________________________

Вo оризот има арсен – внимавајте колку често го јадете (Видео)

Американските списанија ги предупредуваат граѓаните за конзумирањето на оризот, кој што според последните истражувања покажува дека го зголемува количеството на арсен во организмот. Купувајте македонски ориз – странските брендови како што ќе видите од текстов не гарантираат ниту подобар квалитет, а богами после последниот аларм од САД ниту се здрави за конзумирање.

______________________________________________________________________________________________________

Оризот е спас ако телефонот ви падне во вода

Во лето водата ни станува и најголем сојузник против пеколните температури. Сепак, и покрај тоа што таа е најголем наш сојузник, таа е и најголем непријател на технологијата што ја користиме секој ден.

______________________________________________________________________________________________________

UA-33057274-1