Tag Archives: ovci

СТАДО ВО ШОПИНГ: Oвци упаднале во продавница за спортска опрема (Фото/Видео)

Претпоставуваме дека една од овците го видела својот одраз во излогот, и влегла во продавница од љубопитност. А овци како овци, тргнале сите до една по неа – рекол еден од работниците.

______________________________________________________________________________________________________

Му бараат пасош за овците – се заканува дека ќе ја блокира границата со Србија

Миленко Лукиќ од селото ,, Јабука,, чија куќа се наоѓа на 300 метри од границата со Црна Гора, се закани дека ќе го блокираат граничниот премин меѓу Србија и Црна Гора ако надлежните во Црна Гора не му дозволат да го користи слободно својот имот кој се протега и на страната на Црна Гора.

______________________________________________________________________________________________________

Го опремил стадото овци со мобилни телефони

Еден јужноафрикански фармер ги опремил своите овци со мобилни телефони со цел постојано да биде во контакт со стадото и да ги спречи постојаните кражби на имотот, пишуваат тамошните медиуми.

______________________________________________________________________________________________________

UA-33057274-1